Βιογραφικό Σημείωμα

Χειρούργος Θυρεοειδούς Ιατρός Σταύρος Καρακόζης

Ο ιατρός ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ εισήχθη με Πανελλαδικές εξετάσεις το 1984 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με σειρά εισαγωγής 6ος σε 180 εισαχθέντες.

Κατά τη φοίτηση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε υποτροφία από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) για τις υψηλές ακαδημαϊκές του επιδόσεις για τρία από τα έξι έτη σπουδών. Τον Ιούνιο του 1990, σε ηλικία μόλις 23,5 ετών, ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές με βαθμό πτυχίου «Άριστα» και σειρά αποφοίτησης 5ος στους 116.

Κατόπιν μετέβη στο νοσοκομείο Saint Elizabeth's Medical Center στη Βοστώνη αρχικά για ένα χρόνο και μετά στο νοσοκομείο The Washington Hospital Center στην Ουάσιγκτον για έξι χρόνια. Στις ΗΠΑ εργάστηκε σε έμμισθη θέση, ως ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.


Στις ετήσιες παναμερικανικές εξετάσεις της γενικής χειρουργικής (in-service) λάμβανε την υψηλότερη βαθμολογία (96-98%) και γι’ αυτό του απονεμήθηκε αριστείο προόδου κάθε χρόνο.

Στο τελευταίο έτος της παρουσίας του στις ΗΠΑ, διορίσθηκε αρχηγός των άλλων ειδικευόμενων της χειρουργικής (Chief Resident). Από τη θέση αυτή είχε την ευθύνη: α) για την εκπαίδευση των νεώτερων ειδικευομένων χειρουργικής στις εγχειρητικές τεχνικές και β) για τη διδασκαλία των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο SABA της Καραϊβικής.

Στις ΗΠΑ είχε έντονο ερευνητικό έργο, για το οποίο ελάμβανε χρηματοδότηση κάθε χρόνο για 3 έτη, 1997-2000. Για τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνάς του έλαβε το πρώτο βραβείο της καλύτερης ερευνητικής εργασίας το 2000 στο Νοσοκομειακό Κέντρο της Ουάσιγκτον, όπου εργαζόταν και το 1999 στην Ανατολική Περιφερεια ΙΙΙ του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργικής.

Έλαβε υποτροφία από το κληροδότημα Α. Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατόπιν εξετάσεων για 6 συνεχόμενα έτη για την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ καθώς και από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη για ένα έτος.

Είναι διπλωματούχος του American Board of Surgery από το 2001 και ανανεώνει το δίπλωμα του κάθε δέκα χρόνια, μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ για τις εξετάσεις.

Κατέχει το Πιστοποιητικό πλήρους άδειας άσκησης της γενικής χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (GMC), 2011.

Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Έχει δημοσιεύσει 19 επιστημονικά άρθρα σε αγγλόφωνα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Έχει ανακοινώσει 19 επιστημονικές του εργασίες σε παγκόσμια συνέδρια και 38 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια.

Εφαρμόζει την πιο σύγχρονη τεχνολογία του 21ου αιώνα στη χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων ( συνεχής παρακολούθηση της φωνής κλπ. )

Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία τον τίμησε το 2016 με το Βραβείο της καλύτερης επιστημονικής εργασίας για τη χρήση της παραπάνω τεχνικής συνεχούς νευροπαρακολούθησης της φωνής στην Ελλάδα.

Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινών Αδένων, της Βρετανικής Εταιρείας Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Ενδοκρινών Αδένων και 18 ακόμη επιστημονικών εταιρειών, ελληνικών και διεθνών.

Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στα συνέδρια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, είτε ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, είτε ως εισηγητής σε στρογγυλά τραπέζια, είτε ως σχολιαστής, είτε παρουσιάζοντας την επιστημονική του έρευνα. Παρακολουθεί με την ίδια αφοσίωση τα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Ιατρικά συνέδρια σχετικά με τη χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

Το 2019 ήταν ο μοναδικός Έλληνας χειρουργός θυρεοειδούς που συμμετείχε στη διοργάνωση του 3.5 Παγκόσμιου Συνεδρίου Καρκίνου του Θυρεοειδούς στη Ρώμη.

Είναι διπλωματούχος του European Board of Surgery στη Χειρουργική του Θυρεοειδούς και των Παραθυρεοειδών Αδένων το 2019, (από τους πρώτους 6 Έλληνες χειρουργούς που τους απονεμήθηκε αυτό το Δίπλωμα στην Ευρώπη).

Ο χειρουργός θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, Σταύρος Καρακόζης, διευθυντής του Thyroid Surgery Clinic, έλαβε τιμητική διάκριση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών στις 17 Αυγούστου 2023. Το αριστείο δόθηκε στον κο Καρακόζη, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής του εκπαίδευσης στη Χειρουργική του Θυρεοειδούς και των Παραθυρεοειδών Αδένων.

Η ομάδα του Thyroid Surgery Clinic, με επικεφαλής τον Σταύρο Καρακόζη, συνεχίζει αδιαλείπτως την ιατρική της ενημέρωση στα νεώτερα δεδομένα της χειρουργικής επιστήμης και τεχνολογίας που ανακοινώνονται διεθνώς.

Η διάκριση αυτή πιστοποιεί την πολυετή προσπάθεια για ιατρική κατάρτιση και προστίθεται στο σύνολο των διακρίσεων που κατέχει ήδη η ομάδα μας. Συνεχίζουμε το ιατρικό μας έργο με συνέπεια, ενσυναίσθηση και σεβασμό στην υψηλού επιπέδου ανθρώπινη φροντίδα των ασθενών μας.

Λόγοι που ξεχωρίζουμε

Παρακολούθηση φωνής στο χειρουργείο θυρεοειδούς

Παρακολούθηση φωνής

Στο Thyroid Surgery Clinic εφαρμόζουμε πρωτοποριακές εγχειρητικές μεθόδους. Η πιο σημαντική είναι η συνεχής παρακολούθηση της φωνής κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του θυρεοειδούς.

Η ομαλή κινητικότητα των φωνητικών χορδών του ασθενούς καταγράφεται συνεχώς σε ειδική οθόνη. Επιπλέον ακούγεται ηχητικό σήμα που επιβεβαιώνει τη φυσιολογική λειτουργία της φωνής σε όλη τη διάρκεια της χειρουργικής θεραπείας.

Το ειδικό αυτό μηχάνημα της συνεχούς νευροπαρακολούθησης χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και είναι η εξέλιξη της παλαιότερης τεχνικής του νευροδιεγέρτη, που χρησιμοποιούν οι ειδικοί χειρουργοί του θυρεοειδούς. Ο ασθενής μιλάει καθαρά αμέσως μετά την αφύπνιση από την αναισθησία.

Προσωπική φροντίδα μετά το χειρουργείο θυρεοειδούς

Προσωπική φροντίδα

Δίνουμε έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, αποσκοπώντας στο βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Είμαστε δίπλα στον ασθενή από τη στιγμή που θα μάς εμπιστευτεί μέχρι την ολοκλήρωση της χειρουργικής θεραπείας.

  • Η γραμματέας της ομάδας συνοδεύει τον ασθενή στα διάφορα ιατρικά τμήματα για την προεγχειρητική προετοιμασία.
  • Ο Ωτορινολαρυγγολόγος μας, ιατρός Αλέξης Βασιλείου, πραγματοποιεί άμεση λαρυγγοσκόπηση για την εκτίμηση της κινητικότητας των φωνητικών χορδών πριν και μετά την επέμβαση.
  • Η προεγχειρητική αναισθησιολογική εκτίμηση, η χορήγηση της αναισθησίας στην εγχείρηση και η μετεγχειρητική αναισθησιολογική φροντίδα πραγματοποιείται από την αναισθησιολόγο του Κέντρου μας, ιατρό Μαίρη Καραγεώργου MD.
  • Η βιοψία πραγματοποιείται από καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στις παθήσεις του θυρεοειδούς.
  • Ο χειρουργός επισκέπτεται τον ασθενή το βράδυ της εγχείρησης και εξασφαλίζει την ομαλή μετεγχειρητική πορεία του.

Ο ιατρός Σταύρος Καρακόζης συντονίζει την επταμελή ιατρική ομάδα και φροντίζει προσωπικά την ασφαλή και ανώδυνη ανάρρωση του ασθενούς.

Γιατί να επιλέξετε την Τhyroid Surgery Clinic?

Εμπειρία

Οι ιατροί του κέντρου είναι εξειδικευμένοι στις ΗΠΑ και ασχολούνται αποκλειστικά με τη χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων

Προσωπική Φροντίδα

Ο χειρουργός και η ομάδα του είναι δίπλα σας από την αρχή μέχρι το τέλος της θεραπείας, δημιουργώντας σχέση εμποστοσύνης και ασφάλειας

Ασφάλεια

Αποκλειστική εφαρμογή της τεχνικής της συνεχούς παρακολουθήσης της φωνής κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Προσιτό Κόστος

Στόχος μας είναι τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει η κλινική, να μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι ασθενείς. Το λογικό κόστος κάθε επέμβασης είναι προτεραιότητα