Χειρουργική Θυρεοειδούς Αδένα & Λεμφαδενικός Καθαρισμός Τραχήλου

Χειρουργική Θυρεοειδούς Αδένα & Λεμφαδενικός Καθαρισμός Τραχήλου

Κατά την εγχείρηση του θυρεοειδούς αδένα εφαρμόζουμε ό,τι νεώτερο και πιο εξελιγμένο υπάρχει παγκοσμίως σε γνώσεις και τεχνολογία. Η ανάγκη της εγχείρησης αποφασίζεται από τον ιατρό ενδοκρινολόγο και επιβεβαιώνεται από τον Διευθυντή της ομάδας μας, Thyroid Surgery Clinic, χειρουργό Σταύρο Καρακόζη.

Η εκτεταμένη χειρουργική του εμπειρία, τα τελευταία 28 έτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Αμερική και Αγγλία, εξασφαλίζει ολοκληρωμένη και πλήρη χειρουργική θεραπεία στις παθήσεις του θυρεοειδούς. Η σχολαστική εγχειρητική του τεχνική επιτυγχάνει την ολική αφαίρεση του θυρεοειδούς με τη μέγιστη ασφάλεια.

Μετά την ολική θυρεοειδεκτομή, ο Στάυρος Καρακόζης ελέγχει πάντοτε τους λεμφαδένες του κεντρικού διαμερίσματος και αποφασίζει την αφαίρεσή τους με κριτήριο τα κλινικά δεδομένα του ασθενή, τις επιστημονικές ενδείξεις και τη μεγάλη εμπειρία του. Ο κεντρικός ή και πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου, όπως ονομάζεται επιστημονικά, αποτελεί σημαντικό τμήμα της θεραπευτικής φαρέτρας μας.

Χειρουργική Παραθυρεοειδών Αδένων

Η εγχείρηση στους παραθυρεοειδείς αδένες απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση από το χειρουργό. Στο Thyroid Surgery Clinic, έχουμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πολλούς ασθενείς, ακόμη και περιπτώσεις ανεπαρκούς χειρουργικής θεραπείας που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Η επιτυχία μας βασίζεται στη βαθιά γνώση της ανατομίας του σώματος από τον ιατρό Σταύρο Καρακόζη σε συνδυασμό με τη χρήση πολύ προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού. Η εγχείρηση πραγματοποιείται με γενική ή και τοπική αναισθησία. Κάθε άνθρωπος έχει τέσσερεις παραθυρεοειδείς αδένες και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία από το χειρουργό να εντοπίσει ποιος αδένας από τους τέσσερεις προκαλεί τη νόσο.

Μετά την αφαίρεσή του, ο παθολογικός παραθυρεοειδής αδένας αποστέλλεται για ταχεία βιοψία σε Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και παράλληλα πραγματοποιούμε διεγχειρητική μέτρηση της παραθορμόνης του ασθενούς, για να επιβεβαιώσουμε την ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση του υπερπαραθυρεοειδισμού.

Τα υψηλά ποσοστά ίασης που έχουμε στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων των παραθυρεοειδών αδένων μας κάνει να νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Χειρουργική Παραθυρεοειδών Αδένων

Επανεγχειρήσεις για υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς

Επανεγχειρήσεις για υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς

Πολλοί ασθενείς εμπιστεύονται το Thyroid Surgery Clinic, επειδή χρειάζεται να επαναλάβουν την εγχείρηση θυρεοειδούς ή και παραθυρεοειδούς, η οποία πραγματοιήθηκε σε άλλες κλινικές στο παρελθόν.

Η συνήθης αιτία επανάληψης της θυρεοειδεκτομής είναι η μερική αφαίρεση του θυρεοειδούς στο πρώτο χειρουργείο ή και η υποτροπή της νόσου.

Η συχνότερη αιτία δεύτερου χειρουργείου στους παραθυρεοειδείς αδένες είναι η αδυναμία του μη ειδικού χειρουργού να εντοπίσει και να αφαιρέσει τον παθολογικό παραθυρεοειδή αδένα.

Είναι διεθνώς παραδεκτό, επιστημονικά και ηθικά, ότι οι επανεγχειρήσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε εξειδικευμένα Κέντρα που διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Οι επανεγχειρήσεις απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις από όλη την ιατρική ομάδα η οποία πρέπει να είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά στην αποτελεσματική και ασφαλή έκβαση της χειρουργικής θεραπείας.

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της χειρουργικής ομάδας μας σε αυτές τις «απαιτητικές» περιπτώσεις των ασθενών μας.

Συνεχή παρακολούθηση της φωνής κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Ο «ομιλών» ασθενής, δηλαδή η συνεχής παρακολούθηση της φωνής του ασθενή καθ’ όλη τη διάρκεια της εγχείρησης, αποτελεί μία πρωτοποριακή δυνατότητα του Thyroid Surgery Clinic.

Κατά τη χρονική διάρκεια του χειρουργείου, παρακολουθούμε συνεχώς τη λειτουργία όλων των νεύρων της φωνής. Βλέπουμε τη συνεχή καταγραφή της κινητικότητας των φωνητικών χορδών στην ειδική οθόνη παρακολούθησης. Επιπλέον ακούμε συνεχόμενο ηχητικό σήμα για την καλή λειτουργία της φωνής του ασθενή, όσο είναι υπό γενική αναισθησία.

Η τεχνική αυτή αποτελεί την εξέλιξη της παλαιότερης μεθόδου του νευροδιεγέρτη, ο οποίος ελέγχει το νεύρο της φωνής μόνο σε ορισμένες χρονικές στιγμές. Ο Σταύρος Καρακόζης είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τεχνικής της συνεχούς παρακολούθησης της φωνής του ασθενή κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα μας να αναλαμβάνει «δύσκολες» περιπτώσεις.

Ο ασθενής μιλά αμέσως μετά την εγχείρηση και οι επαγγελματίες φωνής (τραγουδιστές, ηθοποιοί, καθηγητές, κλπ) επιστρέφουν στην εργασία τους σε λίγες ημέρες.

Το 2016, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία τίμησε τον Σταύρο Καρακόζη με το πρώτο βραβείο της καλύτερης επιστημονικής εργασίας για την πρωτοποριακή αυτή τεχνική της συνεχούς παρακολούθησης της φωνής.

Συνεχής νευροπαρακολούθηση κατά τη διάρκεια της επέμβασης